Keresés:
Utolsó módosítás: 2016.04.06.  szerda MIÉSZ alapítva 2006
Főoldal >> Előadások

2013 11 28 Stex étterem, havi konferenciánk...

Az est előtt elvittük az adományokat az Európai Sorstársak KHE székhelyére, ahol már gyűlnek a szombati ételosztás és ingatlanmikulás dolgai. Itt a  Royalgép Kft mázsányi ajéndékát adtuk át.Mást is kaptunk, mint MIÉSZes kollégák, külön anyagi támogatást adtak tagjaink az ételosztásra: 
Szécsi Zsuzsa Tézs Kft pénzadománya

 

Csorba Dániel, MIÉSZ szóvivő

 

 

A konferencia néhány képpel.

Szokásos találkozónkon a Stex étterem alagsorában ismét kellemes vendéglátásban volt részünk és sok ismerős arcot láthattunk.
 

 

Az est kezdetén Póka László, az ismert radikális adósmentő (Nem adom a házam mozgalom) előadásában a bankok szerepéről, a hitelválság hatásairól és a lehetséges ellenlépésekről beszélt. 
Kimondottan jó előadóként érvelt és igazolt, bár a javasolt eljárás vitát generált és sokan nem értettek egyet a javasolt módszerrel, Póka László általános vélemény szerint őszintén hisz az igazában. Az előadás és a vita után volt hozzászóló, aki azt mondta, nehogy bárki is az elszántságára építve felhasználja, manipulálja.

 

 


 

A második előadást Tóth András kollégánk indította.

A banki hitelek átütemezése, az adósság megoldása úgy, hogy ne legyen sosem múló következménye, megállapodással, egyezséggel, átvállalással. 
Nagyon összetett és átgondolt know-how - igazolt hatékonysággal.

 

 Az est első részébe bekapcsolódott egy élő telefonos interjú erejéig a ma már a UPC-is fogható Hatoscsatorna "Lakásvásár" c. műsora.

 

 

 


 


 

 

Előzetes:

Ingatlanos kollégáink között vannak radikálisok, és vannak óvatosabban lépkedők is.
Radikális adósvédelem, vagy nyugodt erő az adósokért?


Az estbe élőben bekapcsolódik a Lakásvásár című műsor a Hatoscsatornán. A minden csütörtökön 18.30 és 19 óra között élőben jelentkező országosan fogható televíziós műsort  Borsi László vezeti 
https://www.facebook.com/lakasvasartv?fref=ts   http://www.hatoscsatorna.hu/ 
Lakásvásár kép https://www.facebook.com/lakasvasartv A találkozón

Bemutatkozások, rövid bevezető
 

Az ingatlan eladásokhoz egy időben szorosan hozzátartozott a hitelek ügyintézése is. Egy régebbi fórumunkon felmerült, hogyan lehet összeegyeztetni a hitelügyintézésben elért sikereket és a devizaadósok problémáját. 

          

        - Póka László ingatlanközvetítő, a Nem adom a házamat! mozgalom vezetője kemény társadalmi mozgalomban látja a megoldást. A hírekbe Orbán Viktor államfő háza előtti demonstrációja során került be. (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3NAI9v8Lf_w ) 

Előadásában az ingatlanközvetítők felelősségét és szerepvállalását és az általa helyesnek vélt utat mutatja be.
https://www.facebook.com/pokalaszlo?fref=ts  

 

         - A konszolidált, tárgyalásokon alapuló hitelmegállapodásokat javasolja Tóth András, régi keszthelyi kollégánk, aki néhány éve olyan megoldásokkal tudja segíteni az adósokat.Ezek hatékonysága a csendes és nyugodt hozzállás ellenére is - vagy éppen emiatt- eredményes.

Az ingatlantulajdonos behitelezett ingatlana sokszor azért nem adható el, mert több a teher, mint amennyiért megvennék az ingatlant. Így kilátástalan helyzetből próbálja megoldani a tulajdonos az értékesítést, de ez segítség nélkül általában kivitelezhetetlen. 
Adósságcsökkentés túlzások nélkül.
Tóth András előadása.

         "Make love, not war!” :)

 

 • Egyebek


 

 • Ételosztás

  Az Európai Sorstársak KHE szervezésében ismét ételosztás lesz december 15-én, a Telekí téren
   

 • a Nemzeti Közszolgálati Egyetem  Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar 
   

 • a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzata

 • a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete
   

 • a Royalgép Kft 
  támogatásával.

  További támogatókat keresünk,élelmiszer és pénz adományokkal. 
  Támogatásokat  a Axa Bank 17000019-11741725 MIÉSZ számlára
  élelmiszer felajánlásokat az info@miesz.hu címre szeretnénk kérni.  vagy t.: 20/9283 266
   

 • https://picasaweb.google.com/bekesibela/Ingatlanmikulas2009EtelosztasEsDemonstracioPMOTMNyocker#5415021477601102978
  Hosszú sor az ételosztásnál
   

 


 • Konferencia előzetes!

   ,,Cigánykérdés - településfejlesztés - településpolitika - értékek'' Országos Konferencia 

  a fenti kérdéskörrel kapcsolatban az önkormányzatok és az ingatlanszakma részére országos konferenciát rendezünk. 
  A várhatóan 200 fős, kétnapos rendezvény kimondottan tabu témákat jár körül, 10-20-50 éves jövőkép, értékállóság, településtervezés, unokáink jövője.
  A rendezvényt 2024 Február 6-7-én tartjuk, Budapesten. Részleteket hamarosan... 

 

További hasznos infók:

 


 

A rendezvény megközelítése:

Google térkép: http://g.co/maps/bsakk

Petőfi híd - Margit híd között, a körúton.

József krt - Baross u. sarok 4-es , 6-os villamos Baross utcai megálló.

Gépkocsival:

a Petőfi hídtól kocsival 5 perc, parkolni a környező utcákban és tereken lehet a Kisfaludy u, Vajdahunyad u. A Horváth Mihály tér már nem is fizetős.

Metro:

Kék metro, Corvin negyed megálló,egy villamos megálló, 300 méter.

Piros metró Blaha Lujza tér kb 800m, két villamos megálló.

Villamos:

a Blahától  4, vagy 6-os,

a Deák tértől a 9-es busz, , 4 villamos megálló, (4-es 6-os)


 

 

 

 

Ez történt Pesten, egy ingatlanos esten, a Stexben - 2013 szeptemberi találkozó

 

2013 Szeptember 26-án megtartott rendezvényünk iránt nagy volt az érdeklődés.

A kerekasztalnál érdekes eseteket ismerhettünk meg, benne volt az értékesítés sava-borsa, néha feledhető eljárásokkal, kiváló kollégáinkkal hajnalig tudtuk volna folytatni a beszélgetést.

Az est hivatalos részén a következő ínyencségekből csemegézhettünk:

 

 • A Devizaadósok Szövetségének elnöke, -  a felejthetetlen kalapú - Tilk László Géza  rövid áttekintést adott a a deviza-nyilvántartású hitelek kapcsán kialakult társadalmi probléma  előzményeiről. 
  Tilk Géza előadása fotó
  Beszélt a lassan megélhetésiként működő adósmentő csapatokról – bár ők jogvédőkről beszélnek -  a bankok hozzáállásáról és magukról az érintettekről, a károsultakról. 
  A jogvédők – TLG véleménye szerint -  az emberi jellemeknek megfelelően differenciálódtak, radikálisokra, pragmatikusokra és kollaboránsokra. 
  Ahol kavarodás van, ott a csalók is megjelennek, így ezen a területen is érzékelhetők. (Van is a Devizaadósok Szövetségének  ilyen belső fórumuk: Gyanús Megmentők Gyűjteménye). 
  Véleménye szerint jogi úton kell - a törvény adta lehetőségekkel szembeszállni – az érintett bankokkal.
  Jogállamban a jogi út a járható és olyan mértékben, amennyire jogállam az adott ország. Pertársaságokat hoztak létre. (Eddig 15 darab mintegy 350 szerződéssel) melyekkel bankonként és kölcsön típusonként  tudnak hatékonyan perelni. Sürgősség esetén – jön a végrehajtó - az egyéni pereket és a peren kívüli eljárásokat is szerveznek.

 

 • Miért van kibékíthetetlen ellentét a független kis irodák és a nagy rendszerek között?

Van- erre gyógyír? Feloldható?

Békési Béla néhány gondolatot mondott az anno cégek által irányított banánköztársaságok profitorientált működéséről és ezzel szembeállította az emberek lelkét fontosnak tartó Bhután országának bruttó nemzeti boldogsága néven ismertté vált kezdeményezéséről.

Vállalkozói nyelvre fordítva ez azt jelenti, hogy egy nagy cégnek nincs lekiismerete, nincsenek etikai korlátjai, mivel nem ember, nem érez, nem lélegzik… hisz mindennek az a mércéje: megéri, vagy nem éri meg. 
Nem is lehet hibáztatni érte: azért van, hogy jól működjön, hatékonyan…  

Az ember, aki kisvállalkozó, nem tud elvonatkoztatni ember voltától, hisz egy év múlva is ott fog élni, nem cserélheti a lakását, rokonait, barátait, környezetét úgy, mint egy cég, amely ma egy budapesti kft, holnap egy külföldi székhelyű részvénytársaság, amely holnapután egy off-shore paradicsomban szolgáltató céggé alakulhat.

Az ellentmondás  részben feloldható, amennyiben egy - egy közös célt találnak, ami hatékonyabbá teheti mindegyik fél számára a működést. Így pl. szakmapolitikai célokat, karitatív tevékenységet és ehhez hasonló témaköröket közösen támogatva (tehát a kisvállalkozó, vagy egy szakmai szervezet és a nagy, erős cégek) hatékonyabban tudnak érvényesülni.

 

 • Állásfoglalás a 19. CEREAN konferencia szakmai támogatásának visszavonásáról

 

Ez volt a legviharosabb témakör.

Az előadókon kívül megjelent az oroszlán barlangjában Fodor Zoltán, aki átvette a Cerean konferencia szervezését.

 

dr Sztanyák József (BKIK, MIT)

Dr Sztranyák József
higgadt hangvételű beszédében elmondta az előzményeket, azt is, hogy a Cerean sikerre viheti a projektet, amennyiben a szakmai szervezetekkel való egyeztetés mellett teszi le a voksot.

Fodor Zoltán

Fodor

elmondta, hogy a profizmusát több komoly cég felfuttatásával szerezte, tudja, hogy ez a lehetőség nagyon jó és a rendezvény belépője - bár éppen emelkedett az ára 18 ezer Ft-ról 25 ezerre - a jelenlévők számára akciós és ingyenes.

Sándor Viktória

Sándor Viktória

- aki a szövetséggel való tárgyalást kezdeményezte Amerikában - szenvedélyes hangú beszédében csalódottságát mesélte el, mennyire más irányba mentek a folyamatok, mint erredetileg indult….

Békési Béla: a hazai privatizáció ismeretében nem látja elérkezettnek az időt az amerikai rendszerek honosítására, mivel egy ilyen rendszer - mint az előzőekben is volt róla szó - egyszerűen bedarálhatja a hazai ingatlanpiacot civil kontroll nélkül.

Tilk László Géza is a multik bejövetelét említette, ahol a hazai piacról kiszorultak a hazai verrsenyzők, így egyoldalúvá - és kiszolgáltatottá váltak a magyar cégek, ezen keresztül a hazai fogyasztók...

dr Kardos Kázmér ( MIT),

 utolsó felszólalóként elmondta kétségeit -  az elutasítás nem biztos, hogy a legjobb megoldás.

További fotók: https://plus.google.com/u/0/photos/108823899557235380544/albums/5930506726435238753

Következő est október 24, csütörtök, figyelem, ez már a Békéscsabai Kolbászfesztivál időpontja!!!

MIÉSZ 


 

További hasznos infók:

 


 

Dr. Kéki Zoltán Kaposvár MJV, címzetes főjegyző

Dr. Kéki Zoltán Kaposvár MJV, címzetes főjegyző a kistérségi végrehajtói társulásokról

Power Point itt>>> 

Dr. Kéki Zoltán Kaposvár MJV, címzetes főjegyző Tarlós István főpolgármesterrel együtt 2012 november 22-23-án az Ingatlangazdálkodási konferencia önkormányzatoknak c. országos rendezvény védnöke volt.

A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete székhelye Balatonlelle, így különösen örömteli, hogy ilyen nagy érdeklődésre számító kérdésben kaptunk somogyi szinekben  előadót.

Dr. Kéki Zoltán pénteken tartotta meg Power-pointos előadását, mely rendkívül érdekes és inspiráló, igazi újdonságként hatott, helyenként nagyon találó, irodai és népi humorral fűszerezve.

Az egész országból érkezett, több, mint 100, kiválóan képzett önkormányzati szakember, képviselő, polgármester.

Az előadás témája a legtöbb önkormányzatot érzékenyen érinti, hisz aki az önkormányzatnak tartozik, az egyben a következő ciklus választója is. 
A kistérségi együttműködések keretein belül létrehozott önkormányzati végrehajtási társulás sikeres működése kis lépésekkel kezdődött, igen hatékony, mára mintegy 70 település csatlakozott. 

Ez az egyébként már jó ideje adott lehetőség sok önkormányzat számára nem egészen világos, számtalan megkeresést kaptunk azóta olyan önkormányzati vezetőktől, akik ezen előadás hatására közösen elindítanák a társulásaikon belül.

A konferencián résztvevők kérdései miatt nehezen tudott eltávozni a címzetes főjegyző, annyira érdekes és fontos témát mutatott be. 

A konferencián igényként merült fel ennek részletes bemutatása és a modell átvételének lehetősége. 

Köszönet a kiváló előadásért és a védnökségért!  A rendezvényről további fotók, leírások: 


Dr Kéki Zoltán

Születési hely: Edde Születési idő: 1952. december 14. Iskolai végzettség: Janus Pannonius Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar (1977), Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar (1992) jogász-közgazdász Szakképzettség: Jogi szakvizsga (1985)

Munkahelyek: Kaposvári Járási Hivatal igazgatási ügyintéző (1977-1979)pénzügyi, terv és munkaügyi osztályvezető (1980-1983) KIOSZ Somogy Megyei Adóközösség vezetője (1983-1986) Kaposvári Városi Tanács VB Közgazdasági Osztály vezetője ( 1986-1990) Kaposvár Megyei Jogú Város Jegyzője (1990-)

Kitüntetések: KIOSZ Kiváló Dolgozója (1986), Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt (1997), Kaposvár Városért ? (2000), Edde díszpolgára (2000), Honvédelemért Kitüntető Cím II. Osztálya (2001), Címzetes főjegyzői cím (2002), 2002-től címzetes főjegyző

Társadalmi megbízatások: A ? Magyar Közigazgatási ? szakfolyóirat szerkesztőbizottsági tagja, A Magyar Közigazgatás szakfolyóirat Szerkesztő Bizottság tagja, A ? Jegyző és közigazgatás ? c. szakmai folyóirat szerkesztőbizottsági tagja,

A Jegyzők Országos Szövetsége Somogy Megyei Választmány elnöke Publikációk: Szakmai folyóiratokban, szaklapokban és szakkönyvekben.

© Copyright 2006 - 2009 | All rights reserved.