Keresés:
Utolsó módosítás: 2016.04.06.  szerda MIÉSZ alapítva 2006
Főoldal >> Küldetésünk

A legfontosabb feladatok

14 pont

  

 1. Az Ingatlanszakma stabil alapjainak létrehozása ( ha az alap rossz, a felépítmény csak rossz lehet, ezt az eddig eltelt évek bizonyították)

 2. Önálló Ingatlankamara létrehozása, mely rendkívül sok feladatot át tud venni az állami és önkormányzati szervektől

 3. Lakás-és hitelügyi Ombudsman hivatalának létrehozása (devizahitelek, visszaélések, uzsora, lakásmaffia és az azokat elősegítő jogi környezet ellen)

 4.  Az Ingatlanszakma felügyeletét és annak szabályozóit meghatározó önálló állami hivatal létrehozása, ellenőrzési és szankcionálási jogkörrel

 5. A termőföld védelme

 6. Az Ingatlanszakmát érintő rendeletek, törvények előkészítésébe vonják be a szakma képviselőit.

 7. Az Ingatlanszakma megtisztulása céljából felülvizsgálni a kompetenciák és szakmai feltételek kérdését, egyértelművé tenni a jogosultságok körét ( jelenleg teljes káosz uralkodik)

 8. Az eddigi gyakorlattól eltérően a szakmában dolgozók közül ne azokat a tisztességes vállalkozókat, cégeket ellenőrizzék és tartsák félelemben, akik jogkövetően a hivatalokban beregisztráltak, közterheket vállalnak, hanem azokat, akik feketén, végzettség,  közteherviselés és ráfordítás nélkül járatják le a szakmát

 9. Az Ingatlanszakmában dolgozók esélyegyenlőségének és vállalkozói biztonságának védelme. A KKV vállalkozások, kiemelten az ingatlanszakmán belüli vállalkozások esélyegyenlőségének biztosítása, tekintettel a díjazás, teljesítés szabályozatlanságára, valamint a nagymértékű, fekete gazdaságba tartozó, jogosultságok és közterhek nélküli kontármunkára.
 10. Megújuló energia felhasználása, és ennek, valamint az ezzel kapcsolatos felvilágosítómunka, országos ismeretterjesztés, iskolai felvilágosítás, vásárlói tájékoztatás, eladói késztetés támogatása (  eneregiacsökkentő felújítások -valós, költségcsökkentő pályázati feltételekkel - az nem lehet, hogy egy pályázaton kiírt eszköz minden esetben drágább legyen, - mint a szabadpiacon, ennek épp az ellenkezőjét kell elérni!!!) 

 11.  Az Ingatlankataszter létrehozása. Ennek megakadályozása a zavarosban halászók részére eddig szinte tökéletes védelmet nyújtott, azonban ennek véget kell vetni. Hogyan lehet ebben a kérdésben előrejutni?
  Az Ingatlannyilvántartás reformja elodázhatatlan, hatása azonnali és kikerülhetetlen lehet.
  Szervezetünk erre a kérdésre megoldást keresve felvette olyan, nagy tapasztalatokkal rendelkező szakértőkkel a kapcsolatot, akik képesek az Ingatlankatasztert létrehozni. A kataszter munkafolyamatainak kidolgozása elkészült. A szakértői csoport az Ingatlankataszter felállítására rendszert alakított  ki, mely alkalmas az ország egész területén dolgozó, ezres nagyságrendű, jól képzett szakértői hálózat felméréseinek koordinálására és a beérkező adatok feldolgozására

 12. A lakosság rendkívül határozott védelme a lakásmaffia-jellegű csalások és az ingatlannal kapcsolatos visszaélések ellen.

 13. Új lakástámogatás program, mely megindítja a gazdasági fejlődést és a családok – kiemelten a fiatalok – gyermekvállalási lehetőségeit támogatja, valamint a vidéki településeken önellátó (családi) gazdaságokhoz tartozó lakóépületek támogatása.

 14. A lakás-és ingatlankultúra  népművelési szintű formázása, mely
-a színvonalas és
- jó hatásfokú,
- megújuló energiaforrásra épülő, energiatakarékos  ingatlanok,
-természetes anyagok
-stílusos, a hagyományos gyönyörű magyar népi építészet  támogatása,
-a meglévő állapot tisztességes karbantartása,
-tiszta otthon, rendes ház jellegű  élhető otthon   mozgalom elindítása
-környezetünk védelme,
- környezetünk rendben tartása, közös felelősséggel
 
 

 
 

Mi végett vagyunk a világban?

céljaink, munkánk, küldetéstudatunk

  A MIÉSZ

 
 
és még rengeteg más dolog, ami eszünkbe sem jut, de nem is fontos annyira, élünk, dolgozunk, erősek vagyunk, összetartozunk!
 

Mi végett vagyunk a világon?

A MIÉSZ hitvallása, társadalmi szerepe, elkötelezettsége

 

Az Egyesület célja, tagjai: 

Az egyesület minden tagja megfelelő szakmai végzettséggel rendelkezik és regisztrált a www.ingatlanszaknevsor.hu  értékbecslő és ingatlanközvetítői on-line nyilvános, mindenki által elérhető oldalon, aminek segítségével biztosítják személyük és irodájuk elérhetőségét, beazonosíthatóságát és nyomon követését esetleges vitás ügyekhez.
 • Az irodájukban jól láthatóan elhelyezett MIÉSZ logóval és tanúsítvánnyal jelzik a szakmai szervezethez tartozásukat és ezzel segítik és növelik ügyfeleik bizalmát egy korrekt iroda választásához.
 • Az egyesület tagjai magukra nézve elfogadják és alkalmazzák az egyesület által megfogalmazott szakmai és etikai elvárásokat.
 • Korrekt és tisztességes tájékoztatással, munkavégzéssel erősítik a szakma becsületét, biztosítják a megbízók tisztességes kiszolgálását irodáikban. 
 • Az egyesület célja a tagjainak folyamatos szakmai képzése, melyet havi rendszerességgel szerveznek általában budapesti, időszakonként vidéki helyszíneken. E rendezvényeken egy-egy nagy tapasztalattal rendelkező kolléga osztja meg tudását, a megszokottól eltérő, gyakorlatban előforduló eseteket elemezve. Az állandó jogszabályi változásokról pedig meghívott, külső szakértők tájékoztatják a tagságot.
 • Az egyesület nem csak a szakmai téren ad támogatást tagjainak, hanem pihenésre, egymás jobb megismerésére, kikapcsolódásra és egymás komoly segítésére is nagy hangsúlyt fektet, melyeket honlapjukon tehetnek meg, illetve különböző saját szervezésű rendezvényeiken.
Az egyesület általános célja az ingatlanszakma fejlődésének elősegítése, a társ-szakmák közötti kapcsolatok kiépítése, érdekvédelem, szakmai jellegű újítások támogatása és természetesen a napi munkában az ingatlanos szakmai munka színvonalának emelése, a szakma és az egyesület etikai szabályainak betartaása és betartatása.
A MIÉSZ a szakmai szervezetekkel közösen jelentős részt vállal a hazai ingatlanszakma védelme és képviselete terén is hazánkban.
 Ki végezhet értékbecslői munkát? Ki értékelhet? Kik értékelnek bankoknak? Hogyan találok értékbecslőt, Értékbecslő, értékelő, ingatlanértékbecslés, ingatlan, ingatlanközvetítő, minőség, TÜV, minőségirányítás, ingatlanközvetítői névjegyzék, ingatlanvagyonértékelői névjegyzék, közműértékelés, közmű-vagyonértékelés, közművagyon értékelés, forgalomképes ingatlanvagyon, vagyonértékelés, névjegyzék, megyei önkormányzati névjegyzék, ingatlanvállalkozás felügyeleti hatóság, ingatlanfelügyelet, ingatlan és felügyelet, ingatlan visszaélések, ki értékelhet termőföldet? ki értékelhet eszközt? melyik értékbecslés hivatalos? hol vannak az értékecslők listázva? hol van az értékelők listája? ki közvetíthet? ki lehet inagtlanközvetítő? hol találom a hivatalos értékbecslők listáját? hivatalos értékbecslés, hivatalos ingatlanközvetítő, legális értékbecslő, legitim értékbecslés, korrekt értékbecslés, szabályos értékbecsdlés, korrekt ingatlanközvetítés, ki értékelhet ingatlant? Ki akar becsapni? Hol lehet megkeresni az értékbecslőket? Hol lehet megkeresni a közvetítőket?

 

© Copyright 2006 - 2009 | All rights reserved.