Keresés:
Utolsó módosítás: 2016.04.06.  szerda MIÉSZ alapítva 2006
Főoldal >> MIÉSZ hírek

Meghívó - Bálozás helyett - segítség Vujity és Szenczy a halál szakadéka mellett egyensúlyozva és szakmai díjak átadása

Találkozónk után valószínűleg nagy csend és elgondolkodás lesz. Rajtunk múlik, mi az, amin tudunk változtatni!

MEGHÍVÓ


Az Ingatlanszakma összefog – rendezvényre,

 

 

melyre szeretettel várunk február 25-én, csütörtökön 18 órakor a Márványmenyasszony Étterembe (Budapest, I. ker. Márvány u. 6.)

 Belépődíj nincs, de aki képes rá, legalább 1000,- Ft támogatást adjon a HAITI rászorulóknak!

 

Vendégeink:

 

Szenczy Sándor Haitit, Csecsenföldet, Thai cunamit, Afrika nyomorát, észak Korea szenvedéseit és rengeteg katasztrófa – helyzetet átélt és segíteni tudó Baptista Szeretetszolgálat vezetője

és

Vujity Trvko az ismert riporter, műsorvezető

 

A jelen helyzetben úgy érezzük, hogy a mulatság helyett számot kell vetnünk: mit hozott nekünk, a szakmának, az országunknak és a világnak az elmúlt év. Sajnos, túl sok jóról nem számolhatunk be és e miatt nem is érezzük helyénvalónak, hogy fényes mulatsággal örüljünk a tavasz közeledtének. 


Mi teljesen mást ajánlunk, és biztosak vagyunk abban, hogy aki velünk tart, az egy élete végéig tartó élményben részesül. 

Miről is van szó? 

Szenczy Sándor a világ egyik legkomolyabb segélyszervezetét létrehozva számtalan életveszélyes helyzetben szörnyű dolgokat látott, és nem roppant össze ezek súlya alatt, hanem segít.

Utoljára Haitiben voltak, ahol minden képzeletet felülmúló történetek, sorsok alakultak.
 

Arról beszél, arról mutat be fotókat, mi volt, mit lehet tenni, amikor már remény sincs. Erről szól az előadása, amit az ismert TV-s műsorvezető, Vujity Trvtko saját pokolbéli történeteivel egészít ki.
 

(egy régebbi hasonló estről beszámoló: http://www.nyitottkapu.hu/home/?q=node/2463 ) 
 

Legyen a segítségé a főszerep, nézzük meg, hogyan tudnak segíteni mások és hogyan tudunk mi. A bálozás helyett szeretnénk, ha a szakma képviselői, valamint az ingatlanszakmából valamilyen szinten profitot váró szakemberek, médiák, szervezetek, egyének támogatnák ezt a kezdeményezést. 


A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete fennállása óta évente megrendezi az Ingatlanfarsangot, ahol a befolyt támogatások mindig karitatív célokat szolgáltak.

Támogattuk az erdélyi árvíz károsultjait, támogattuk egy csángó kislány tanulmányait, virtuálisan örökbe fogadtunk egy néger kisfiút, támogattuk kollégáinkat betegségükben, elhunyt kollégáink családjait, illetve részt vettünk különböző baptista karitatív építésekben. Köszönet érte mindenkinek, aki segített, köszönet Nektek, akik szervezeti tagságtól függetlenül segítettetek, ha kellett. Idén úgy gondoljuk, hogy mulatságra szánt pénz egy részét kérjük tőletek, támogatásra, tudva, hogy a nehéz gazdasági helyzet miatt amúgy is nehezebben tud az ember költekezni.

Kolbászfesztivál 2009

Közösségerősítő kolbászgyúrás, október 24, Békéscsaba

A hagyománnyá vált Békéscsabai Kolbászfesztiválra ismét  jelentkezett a MIÉSZ csapata.

Akik tavaly ott domborítottak, azokat főképp és mindenképpen várjuk, de várjuk azokat is, akik csatlakoznának még hozzánk. Örömmel vesszük, ha bárki odajön egy kicsit erősíteni a csapatot, akár egy rövid időre is, vagy egy beköszönés erejéig.

Lehetőség van részt venni szponzornak is, molinóval, kis csapattal is, erre a célra külön foglaltunk asztalt.

A tavalyi nagyon jól sikerült, gyúrtunk ezerrel, megoldottuk a szlovák magyar kérdést, közismert emberek jöttek vendégségbe hozzánk, sőt, megnyertük a zsüri különdíját!

Itt pár képet találunk a fesztiválról,
http://picasaweb.google.hu/alevelek/KolbSzfesztivL?feat=directlink
a másik fotósorozat:
http://picasaweb.google.hu/alevelek/KolbSzfesztseotfotok?feat=directlink

A Fesztiválon sok környező országból jönnek versenyzők, a legteljesebb egyetértésben, függetlenül, ki, honnan érkezett, nagyon kedvesek éppen a szlovák versenyzők, akiknél barátságosabb és vendégszeretőbb kolbászkészítők talán csak mi voltunk.

Az egyik kedvenc képem a Szlovák- Magyar együttműködés kezdeti szakasza, melynek címe: egymásba gabalyodva. Megbonthatatlan kötelékek. Egy magyar és egy szlovák srác a hely békéjét demonstrálja. Őszintén, nyugodtan, hisz tudják, jó helyen vannak. Csatolva.

Tehát: október 24, Békéscsaba, kolbászfesztivál!

Megtartotta éves közgyűlését a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete.

Létrejött az uzsora- és lakásmaffia-ellenes segítség a kiszolgáltatottaknak: Ez az ingatlan SOS rendszer. Ingatlanszakmai Azonosító Zöldkártyát kapnak az egyéni tagságon alapuló szervezet tagjai, illetve -kérésre- a központi nyilvántartásukba adataikkal önként bejelentkezett -nem tag- szakemberek.

Megtartotta éves közgyűlését a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete.

Két fontos újdonságot jelentett be a vezetőség:

  • Ingatlanszakmai Azonosító Zöldkártyát kapnak az egyéni tagságon alapuló szervezet tagjai, illetve –kérésre- a központi nyilvántartásukba adataikkal önként bejelentkezett -nem tag- szakemberek.

A dombornyomott azonosító zöldkártya tartalmazza a szakember adatait, a fotóját, valamint egyedi azonosítószámmal ellátott hologrammos matricát.
A kártyához tanúsítvány is tartozik, melyet a szakmai szervezet állít ki a tagok részére.

  • Létrejött az uzsora- és lakásmaffia-ellenes segítség a kiszolgáltatottaknak:

Ez az ingatlan SOS rendszer.
A több civil szervezet által létrehozott kezdeményezés az Európai Sors-társak lakásmaffia-ellenes fellépésének köszönhetően indult el.

Az Ingatlan-SOS-munkacsoportban való együttműködést a Közgyűlésen írták alá a szervezetek.

A közvetlen légkörben zajló, élénk érdeklődéssel, aktív közreműködéssel, nagy létszámban jelenlévő szakemberek kötöttségektől mentesen, családias hangulatban vettek részt, igazi közösséget alkotva, olyat, amit már régóta vár a szakma minden tagja

A MIÉSZ volt Magyarországon az első, egyéni tagságon alapuló ingatlanszakmai szervezet.
A kezdetekben 50, majd 100 fő, a 2009-es évre elérte a 150 fős taglétszámot, melyet nem szándékszik nagyobb mértékben bővíteni, a lényeg nem a mennyiség, hanem a minőség.
Az egyéni tagságon alapuló, legnagyobb működő hazai ingatlanos szervezet a MIÉSZ.
Szervezetünk a másik meghatározó szakmai szervezettel, az Ingatlanosok Magyarországi Egyesülete tagságával és vezetőségével szoros együtt dolgozva nyitott minden együttműködésre, mely az Ingatlanszakma ügyét előbbre viszi.

Az ingatlanszakma rendszerváltás utáni, közel 20 év tapasztalatai azt mutatják, hogy a törvényhozásban a szakmai kérdések mindig és folyamatosan egyéni érdekek mentén találnak megoldást.

Mivel az ingatlanszakmai szervezetek javaslatai soha nem pénz, hanem hozzáállás kérdése, javasoljuk minden olyan tisztségviselőnek, aki nem veszi figyelembe, esetleg akadályozza a szabályozók szakmai oldalról történő változtatását, hogy keresse az együttműködést, ha ez nem megy, keressen a közeljövőben más munkaterületet.

A beszámolók után –melyet a tagság elfogadott- meghívott vendégeink kaptak szót.
Az előadások végén csodálatos szaxofon zenével zárult a közgyűlés, majd a szabad beszélgetések, a bográcsgulyás és a zene vette át a főszerepet.
 

© Copyright 2006 - 2009 | All rights reserved.