Keresés:
Utolsó módosítás: 2016.04.06.  szerda MIÉSZ alapítva 2006
Főoldal >> Megbízói érdekképviselet

Dr Széky Virág: Fellépés az ingatlanszakma érdekében - érdekvédelem

DR Széky Virág az Ingatlanszakma érdekképviseletében erőteljes lépéseket indít, törvényi és rendeleti változtatásokat, vállalkozói esélyegyenlőséget, és érdekérvényesítést szorgalmaz

 

Dr. Széky Virág ügyvéd


ismertette az ingatlanközvetítőket lejárató portálok ellen a Gazdasági Versenyhivatalnál indított eljárást és annak folyományban lévő anyagát, valamint az ügyvédi és ingatlanszakmai munkák párhuzamait, további lehetőségeit.

 
Nagyon fontos feladat, és közös érdek a közvélemény pozitív formálása az ingatlanszakmai munkák jelenlegi, negatív megítélése ellenében.
 
Fontos, hogy folyamatos egyeztetéssel a politika felé is a megoldásokat közvetítsük, együtt a megbízók és a szervezett tagok érdekeiben.
 
 
 
 
 
A közgyűlésen a tagok kérésére az alapszabály módosítás szerint ügyvédek is csatlakozhatnak a szervezetünkhöz:
Mivel a MIÉSZ nagyon fontosnak tartja a jogi hátteret, ez bizonyára tovább fogjaerősíteni  a szervezetet a későbbiekben.
 
Azon ügyvédek, akik gyakorolják az ingatlanközvetítést, 2010 július 2-tól tagként csatlakozhatnak szervezetünkhöz.
 
A csatlakozás feltétele a Magyar Ügyvédi Kamara tagsági igazolása  a kamarai tagságról.
 

 
 

oiko.hu felszólítása szakmai érdekek elleni tevékenység beszüntetésére

Egyes cégek arra építik fel vállalkozásukat, hogy az ingatlanszakmát sértő módon mutatják be - kontrasztként saját működésük elősegítésére. Ezek ellen a szervezetünk először felszólítással, majd jogi és médiabeli eljárással lép fel.

Tisztelt oiko.hu!

Az Ön hirdetései - mind az internetes felületeken - iwiw, stb., mind a saját honlapján - megtévesztők és alkalmasak arra, hogy lejárassák az ingatlanszakma tisztességes résztvevőinek munkáját.

Felkérem, hogy ezirányú tevékenységét fejezze be.
Az ingatlanközvetítőkre nézve sértő és méltánytalan reklámszövegeit - melyben azokra vonatkozó lekicsinylő kijelentésekkel próbál több ügyfelet szerezni - törölje.

Amennyiben nem hagy fel ezekkel a megtévesztő kijelentésekkel, inkorrekt ügyfélszerzési technikákkal, a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete a legnagyobb nyilvánosság előtt és a legnagyobb mértékű kártérítésre kötelezve elindítja az eljárást Önök ellen.

Természetesen ebben az eljárásban minden egyes részelemét átvizsgáljuk az Önök működésének, és a honlapjának, kezdve a statisztikák valóságtartalmától, a megbízóknál létrejött, bizonyítottan az Önök közreműködésével létrejött adásvételek arányaival és az összes felmerülő kérdéssel kapcsolatban.

PR.: 0

                        URL Date PR Site String
www.oiko.hu 2009-09-22 0 7 5


Szakmai szervezetünk károsnak tartja a hasonló jellegű ügyfélszerzési technikákat, ezek a Szervezett Ingatlanszakma érdekeivel ellentétesnek.

Üdvözlettel:

Békési Béla
elnök

Tulajdonostól.hu felszólítása szakmai érdekek elleni tevékenység beszüntetésére

Egyes cégek arra építik fel vállalkozásukat, hogy az ingatlanszakmát sértő módon mutatják be - kontrasztként saját működésük elősegítésére. Ezek ellen a szervezetünk először felszólítással, majd jogi és médiabeli eljárással lép fel.


Tisztelt Elnök Úr!

Köszönettel vettük email-ben küldött észrevételeit. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy oldalunk és hirdetéseink mai frissítésekor figyelembe vettük az Önök szempontjait is.

Az ingatlanközvetítői szakma minőségét emelni kívánó, és a tisztességes piaci szereplőket védeni szándékozó célkitűzéseikkel messzemenően egyetértünk.

Őszintén reméljük, hogy saját tulajdonú ingatlanjaik értékesítésekor a MIÉSZ tagjainak is hasznára válik majd jelen szolgáltatásunk, illetve hogy ügyfeleink között üdvözölhetjük Önöket a közeljövőben induló ingatlanhirdetési portáljainkon.

További jó munkát kívánva, üdvözlettel,

Szancsik Levente
tulajdonostol.hu
06-20-954-9640

 

----- Original Message -----
From: Magyaringatlan
To: info@tulajdonostol.hu
Sent: Thursday, September 17, 2009 12:26 PM
Subject: info* felszólítás a szakmát sértő tevékenység megszüntetésére- www.tulajdonostol.hu

Tisztelt Tulajdonostól.hu!

Az Ön hirdetései - mind a google felületeken, mind a saját honlapján - megtévesztők és alkalmasak arra, hogy lejárassák az ingatlanszakma tisztességes résztvevőinek munkáját.

Felkérem, hogy az ingatlanközvetítőkre nézve sértő és méltánytalan reklámszövegeit - melyben azokra vonatkozó lekicsinylő kijelentésekkel próbál több ügyfelet szerezni - törölje.

Amennyiben nem hagy fel ezekkel a megtévesztő kijelentésekkel, inkorrekt ügyfélszerzési technikákkal, a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete a legnagyobb nyilvánosság előtt elindítja az eljárást Önök ellen.

Természetesen ebben az eljárásban minden egyes részelemét átvizsgáljuk az Önök működésének, és a honlapjának, kezdve a statisztikák valóságtartalmától, a megbízóknál létrejött, bizonyítottan az Önök közreműködésével létrejött adásvételek arányaival és az összes felmerülő kérdéssel kapcsolatban.

Szakmai szervezetünk károsnak tartja a hasonló jellegű ügyfélszerzési technikákat, ezek a Szervezett Ingatlanszakma érdekeivel ellentétesnek.

admin-kontakt: Szancsik Levente
cím: Őszapó utca 12
cím: 1222 Budapest
cím: HU
telefon: 20/954-9640
telefax:
hun-id: 2000798941

Üdvözlettel:

Békési Béla
elnök

Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete
info@miesz.hu
20/9283266
 

Állásfoglalás kérése

ÖTM

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium
1051 Budapest, József Attila u. 2-4.
Levélcím: 1903 Budapest Pf.: 314 

Varga Zoltán miniszter részére

Tisztelt Miniszter Úr! 

Kinevezéséhez gratulálunk, és egyben kérjük, hogy fordítson figyelmet az Ingatlanszakma kérdéseire, melyet a teljes nyilvánosság számára az álláspontok meghatározása céljából kérünk.
A Magyar Ingatlanközvetítők  és Értékbecslők Szakmai Szervezete nevében az alábbi ingatlanszakmában felmerülő kérdésekre kérjük szíves állásfoglalását:
1. Az ÖTM véleménye szerint ki jogosult ma hivatalos ingatlan értékbecslésre? (megszerzett képesítések idősorrendbeli elnevezése, ideje, gyakorlati idő, referenciák, biztosítás, szakmai szervezeti tagság, egyebek szerint) Kérünk egyértelmű, alapos és mindenre kiterjedő magyarázatot.
2. Az ÖTM álláspontja szerint vannak-e és ha igen, milyen korlátok vonatkoznak az ingatlan értékbecslőkre, ami az értékbecslők munkaköri határait megszabhatja? (az ingatlan ár- értékhatára, besorolás, művelés ág szerinti megkülönböztetése, termőföld, erdő, stb.) Kérünk egyértelmű, alapos és mindenre kiterjedő magyarázatot.
3. Az ÖTM szakemberei milyen gyakorlati megoldásokat javasoltak a Miniszter Úrnak, a Pénzügyminisztériumnak, a Vidékfejlesztési és Földművelésügyi Minisztériumnak, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnak,  az Oktatásügyi Minisztériumnak,  a Fogyasztóvédelemnek és az összes, e tárgykörbe tartozó illetékes szervnek, a szakmai jogosultságok egyszerűsítése és az ellenőrzések érdekében? Kérünk egyértelmű, alapos és mindenre kiterjedő magyarázatot.
4. Milyen megoldást tartanak célszerűnek arra, hogy az ingatlanszakmában dolgozó, az előírt képzettséggel rendelkező szakemberek és a képesítés nélküli  alkalmazottak aránya behatárolható legyen? (ma egy bármekkora cég működéséhez elegendő egyetlen szakképzett alkalmazott, ami teljesen ellentétes a szervezet t szakma tagjainak érdekeivel.)

© Copyright 2006 - 2009 | All rights reserved.