Keresés:
Utolsó módosítás: 2016.04.06.  szerda MIÉSZ alapítva 2006
Főoldal >> Ingatlanközvetítők

 

 


  

 Magyarországon az folytathat ingatlanközvetítői tevékenységet, akit az ingatlanvállalkozás-felügyeleti hatóság felvett az ingatlanközvetítői névjegyzékbe.

A megyei jogú városok önkormányzatainál a jegyző hatáskörébe tartozó ingatlanvállalkozás-felügyeleti hatóság az ingatlanközvetítői vagy ingatlanközvetítői-és vagyonértékelői névjegyzékbe regisztrálás során igazolta szakképzettségét, köztartozásmentességét, erkölcsi bizonyítványa igazolja előéletét, kifizette a regisztrálás költségeit, továbbá szerepel a tevékenység végzésére vonatkozó leírás a határozatban.

Ugyanez vonatkozik a cégekre is, melyeknek bejelentett dolgozója regisztrált a fenti módon  így a cég is jogosult az ingatlanközvetítői névjegyzékbe regisztrálnia magát, azonban abban a pillanatban megszűnik a jogosultsága, ha megszűnik a munkaviszonya az eredetileg regisztrált tagjának.

Az ügyvédek alanyi jogon közvetíthetnek.


További követelmény, hogy az adott személy, vagy cég vállalkozását számlaképesen tudja végezni, azaz vállalkozása szerepeljen a nyilvántartásban (a vállalkozók kötelező nyilvántartása a Kereskedelmi és Iparkamara nyilvántartása szerint történik)


A MIÉSZ ezen felül javasolja minden szakmabelinek, hogy szakmai szervezeti tagságot, fizikailag megközelíthető irodát (nem kávéházi asztalt) tartsanak fenn, biztosítást kössenek, ezeket tüntessék fel honlapjaikon.
 

Az ingatlantulajdonosok pedig nézzenek utána, kit engednek a házukba, mert az ördög nem csúnya, sokszor a legszebb és a legédesebb szavakat suttogja, éppen azt, amit hallani szeretne az ügyfél..

Keressen rá az Ingatlanfelügyelet adatbázisában! >>>
 

 ÖM magyarázat>>>

 

© Copyright 2006 - 2009 | All rights reserved.